Inbraakbeveiliging

Alarmsystemen

 

Een alarmsysteem is een maatproduct.  Aangezien wij uitsluitend werken volgens de INCERT-normen is ons aanbod beperkt en onze werkwijze heel gestructureerd. Hier een gedetailleerde uiteenzetting geven over wat er allemaal op de markt is, maakt een selectie of keuze bijzonder moeilijk.  Wij peilen graag naar uw wensen en/of verwachtingen van een optimale beveiliging voor uw uniek pand en kunnen dan een specifiek gamma voorstellen, met gedetailleerde informatie naar wens.

 

Waaruit bestaat een alarmsysteem ?

Detectoren: Volumetrische bewegingsdetectoren, magnetische raam- en deurcontacten, glasbreuksensoren etc. detecteren de inbraak.  Branddetectoren geven u de mogelijkheid om vroegtijdig brand te detecteren. 

 

Bediening: Met één of meerdere codeklavieren, via SMS, smartphone of zender kan het systeem in- en uitgeschakeld worden, kan het geheugen uitgelezen worden, en kunnen codes worden geprogrammeerd.

 

Centrale: Deze wordt in een goed beveiligde ruimte voorzien (berging, kelder,…).  De verbinding met detectoren, klavieren, sirenes, telefoon, 230 Volt etc. wordt hier samengebracht en aangesloten. 

 

Sirenes: Binnen- en buitensirene zorgen ervoor dat de indringer wordt afgeschrikt en de bewoners en omwonenden worden verwittigd.

 

Melding: Via telefoon kunnen personen verwittigd worden.  Dit kan via meldkamer, SMS-boodschappen op GSM, … 

 

Hoe wordt een alarmsysteem bediend ?

In- en uitschakelen gebeurt met één of meerdere codes.  Men kan het alarmsysteem ook gedeeltelijk inschakelen zodat bv. tijdens de nacht de slaapkamers kunnen gebruikt worden en alleen de benedenverdieping beveiligd is.  Bovendien kunnen burelen, magazijnen, etc. afzonderlijk in- en uitgeschakeld worden.  Via het geheugen kan datum en tijd van in- en uitschakelen worden opgevraagd.

 

Welke systemen worden geplaatst?

Voor onze basissystemen werken wij met de merken Bosch of Siemens.  Hiermee kunnen wij onze klanten de beste kwaliteit garanderen en aan alle wensen voldoen.  Deze systemen zijn heel eenvoudig bedienbaar.

 

Voor klanten die meer wensen, hebben we ook de allerlaatste technologie met geïntegreerde internet- aansluiting en inplugbare modules zoals GSM- melders.

 

Er is ook de mogelijkheid om toegangscontrole te integreren.

 

In en uitschakelen kan met code, badge, SMS bericht, smartphone of draadloze zender.

 

Intelligente koppeling met domotica is ook voorzien.